Deze heerlijke voorstelling is voor het vierde seizoen 2016-2017 te boeken voor diverse podia: theaters, muziekclubs, literaire cafés, kunstkroegen, ontmoetingscentra, bibliotheken, boekenwinkels, scholen, seniorenclubs, bedrijven en huiskamers…!

Het is het verhaal van een uitzonderlijk getalenteerd en gedreven mens & artiest; Serge Gainsbourg, omringd door bijzondere, beeldschone vrouwen; Brigitte Bardot, Juliette Gréco, Cathérine Deneuve, Jane Birkin, en gekaderd in ontmoetingen met tijdgenoten Charles Trenet, George Brassens, Jacques Brel, Boris Vian…

Een man die innerlijk verscheurd werd door de botsing tussen zelfdestructie en levensappetijt, tussen de schilder die het ochtendlicht begeerde en de muzikant/nachtbraker die ’s ochtends in zijn bed onderdook. L’art mineur versus l’art majeur, tegenslag en volharding, open geest, het weigeren oogkleppen te dragen, provocatie en schandalen... het komt allemaal in ’t kwadraat aan bod.

Een beklijvende muzikale conférence passioneel en met humor gebracht door biograaf/performer Rudolf Hecke, opgeluisterd met tijdloze chansons van Gainsbourg (‘Je t’aime moi non plus’, ‘La javanaise’, ‘Je suis venue te dire que je m’en vais’, ‘Poupée de cire, poupée de son’ …) gebracht door zangeres, pianiste Nathalie.

Hecke deed jaren research en drong als eerste Vlaming door tot de intieme kring (hij ontmoette o.a. Serge’s 88 jarige zus Jacqueline op het ouderlijk appartement en Serge’s agent en boezemvriend Bertrand de Labbey) van Serge Gainsbourg. Rudolf vertelt bijgevolg met grondige kennis van zaken en een aanstekelijke inlevingskracht.

De vorige seizoenen oogstten unaniem lovende kritieken. Zie ook deze reacties van bibkliotheken: bibliotheek Maaseik, bibliotheek Temse

Vanaf nu kan deze originele, inspirerende en uiterst boeiende muzikale conférence geboekt worden voor seizoen vier.

Vanaf 2016 bijzondere Relation de Trottoir te boeken met Rudolf Hecke en Eline De Munck “Eline De Munck zingt Gainsbourg!” (vraag info via Contact)

Praktisch

Bezetting:

Rudolf Hecke: verteller/performer

Nathalie: zang, piano, loopstation

 

Duur: 2 x 50' + signeersessie