Biograaf Rudolf Hecke weet na twee boeken en meer dan 100 voorstellingen eindelijk het huis van Gainsbourg binnen te dringen… wat zich daar openbaart vijfentwintig jaar na zijn officiële overlijden tart elke verbeelding. In één woord: Gainsbourg leeft!

Ontdek het leven tot op het botst en de dood die er geen is tijdens de ultieme, alles onthullendste Gainsbourg hommage voorstelling. Hoor zijn stem vanachter de muren waar ze al vijfentwintig jaar op onthulling wacht. Slechts een handvol mensen kennen het geheim dat de gevel van rue de Verneuil 5bis te Parijs herbergt, Rudolf Hecke is één van hen. Er bestaan woorden voor, hij deelt ze op een bijzondere manier.

Ontmoet Gainsbourg zoals hij zichzelf het liefst zag, vers en puur geïnterpreteerd door artiesten die van hem houden, die in hem de inspiratie vinden om het leven dat zich vaak opricht als een blinde kolos, een paar ogen te schoppen. Bij voorkeur vrouwen, wezens die hij om ter liefst graag zag en haatte, pygmalion Serge in de handen van:

Marie Daulne : Zij draagt Gainsbourg in het hart en met volle ziel uit. Zij geeft hem een stem die zijn songparels laat grooven en zweten, laat opspringen van pure levensgoesting.

Ellen Schoenaerts: Zij heeft lak aan de regeltjes van de popmuziek, kleinkunstenares met kloten! Ze gooit zich met volle bezieling en een eigen zin op Serge’s art-mineur  .

Eline De Munck: Zij draagt Gainsbourg songs als waren het jurken van Paco Rabane. Brigitte Bardot en Jane Birkin waaien je toe als parfum van Guerlin.

Apart en samen brengen zij ongehoorde interpretaties van Gainsbourgs meesterwerken die de blauwe wolken aan het daveren zetten, het zal Champagne regenen!

Praktisch

Gainsbourg leeft!

Bezetting:

Rudolf Hecke: verteller/performer

Jo Lemaire, Ellen Schoenaerts, Eline De Munck: zang

Pieter Van Malderen: piano, accordeon

Patrick Deltenre: gitaren, mondharmonica

 

Duur: 2 x 50' + signeersessie