Causerie / lezing

Het is het intense verhaal van een uitzonderlijk getalenteerd en gedreven mens & artiest; Serge Gainsbourg, omringd door bijzondere, beeldschone vrouwen; Brigitte Bardot, Juliette Gréco, Cathérine Deneuve, Jane Birkin, en gekaderd in ontmoetingen met tijdgenoten Charles Trenet, George Brassens, Jacques Brel, Boris Vian…

Een man die innerlijk verscheurd werd door de botsing tussen zelfdestructie en levensappetijt, tussen de schilder die het ochtendlicht begeerde en de muzikant/nachtbraker die ’s ochtends in zijn bed onderdook. L’art mineur versus l’art majeur, tegenslag en volharding, open geest, het weigeren oogkleppen te dragen, provocatie en schandalen, gulheid en gretigheid, het motiveren zelfs betoveren van mensen... het komt allemaal in ’t kwadraat aan bod.

Een beklijvende causerie, passioneel en met humor gebracht door biograaf/performer Rudolf Hecke, opgeluisterd met tijdloze chansons (Cd opnames) van Gainsbourg zelf, maar ook van zijn helden Trenet, Chopin, Ravel, Fréhel en Bardot…

En met als cérise op de tarte unieke, onuitgegeven geluidsdocumenten van Gainsbourg uit de privé verzameling van biograaf Rudolf Hecke.

Hecke deed jaren research en drong als eerste Vlaming door tot de intieme kring (hij ontmoette o.a. Serge’s 88 jarige zus Jacqueline op het ouderlijk appartement en Serge’s agent en boezemvriend Bertrand de Labbey) van Serge Gainsbourg. Rudolf vertelt bijgevolg met grondige kennis van zaken en een aanstekelijke inlevingskracht.

De lezing die een heel nieuwe betekenis geeft aan het begrip ‘lezing’!